tirsdag 26. juni 2012

Hjemmelagd cafè for de minste

Hjemmelagd cafè for de minste

 


Sebastian og jeg har akkurat vært på besøk i den nye leiligheten til min søster Ingrid. Som familiens største interiørelsker, fikk jeg selvfølgelig i oppdrag å innrede en del rom. Og som kjøkkenelsker jeg er, begynte jeg naturligvis der!


Til slutt lignet det ene hjørnet på kjøkkenet en liten koselig cafè. Sebastian syns det var veldig stas og sitte på cafè å spise vafler:)


Her har jeg også brukt en del gamle ting som er kjøpt både på bruktmarked og loppis. Den hvite ramma, fant jeg oppe på loftet i den nye leiligheten. Moro å gå på skattejakt!



Trekassa er av samme slag som jeg har brukt til blant annet leker og bøker i eget hjem. Disse gamle kassene kan man få kjøpt hos fler av bruktbutikkene rundt omkring. Prisene ligger fra 200 og oppover.



Den lille hvite hylla fikk min søster i julegave av meg et år, og nå kom den til sitt rette. Krakken er gammel og kjøpt på et loppemarked for hele 20,- kr for noen år siden. Den lille stolen er ny, og malt av ei bekjent. 

torsdag 21. juni 2012

"Å spise er livet"


"Å spise er livet"



Siden jeg har begynt å vise frem kjøkkenet mitt, tenkte jeg at det er like greit og fortsette i dette rommet. Sjablongen er det lenge siden jeg malte jeg over døra nesten med en gang vi flyttet hit i 2009. Den er malt i fargen; Muskatnøtt, en farge i samme sanger som bla mange av skiltene mine.


På samme vegg har jeg hengt opp et skilt jeg syns er utrolig morsomt! Det kan vel stemme til tider og:) Min samboer var litt nølende da jeg skulle henge det opp, men som det står; Dronninga i huset er sjefen!;)

 

Den hvite trekassa på benken er med fler rom og er veldig praktisk til å ha foskjellige ting i. Den kjøpte jeg på ferie i Danmark i fjor. Til min samboer og pappas store fortvilelse, var det opphørssalg i en interiørbutikk like ved der vi bodde. Og var ikke bilen full nok fra før, ble den ihvertfall overfull på hjemveien.



I kassa mi har jeg noe til daglig bruk og noe til pynt. Boksen med Freia vaniljesukker rasket jeg også med meg på bruktmarkedet på Kulmoen. Vet ikke om den kan gå under gammel, for jeg husker den jo veldig godt!



tirsdag 19. juni 2012

Pall som krakk



Fikk et spørsmål om hva jeg har gjort med pallene jeg har lagd krakker av i hagen. Som dere kan se, har jeg kun kappet av pallen med en elektrisk sag, slik at den ble smalere, altså ikke så dyp som de i utgangspunktet er. Deretter satt den rett ned på to lekablokker som jeg kjøpte på byggmax. Pallen ovenfor er det ikke jeg som har malt, den var sånn når jeg fikk den:)






Her ser dere den andre pallen, som jeg har gjort akkurat det samme med som den første. Har heller ikke gjort noe med fargen her. Regner med at den har blitt brukt noen ganger ettersom den er så grå som den er. Noe jeg liker veldig godt!

søndag 10. juni 2012

"Lilledo"



Forandring fryder! Lilledo har tidligere vært lys, som resten av huset. Planen var i utgangspunktet å male gangen opp til 2. etasje grå. Men det ble igjen en del maling etter dette, og lilledo trengte et lite strøk maling, så da var jo ikke valget vanskelig. Vi ble ihvertfall veldig fornøyd med resultat både i gang og på do! Fargen heter; Matrix, og den så jeg for første gang på veggen i en interiørbutikk.



Hylla var tidligere blå, og ble kjøpt på et loppemarked i Fenstad for hele 20,- kr. Valgte å male den i fargen bomull (samme farge som listene), og pusset den deretter med sandpapir slik at den skal se litt slitt ut.  


Oppskriften på kjærlighet burde kanskje hengt på kjøkkenet, men på do er det jo alltid hyggelig med litt koselig lesestoff:)



Litt vanskelig å ta bilde av hele rommet, da det er så lite.


 Et hjerte hører alltid hjemme på et toalett!


torsdag 7. juni 2012

Norsk sprængstofindustri A/S




De gamle kassene fra Norsk sprængstofindustri A/S har kommet godt til nytte både ute og inne i huset. Som nevnt tidligere bruker jeg trekassene mine til mye forskjellig. I stua har jeg lagd en liten lekekrok, og her har jeg brukt den en kasse til barnebøker, og en annen til biler. Dekorativt for mor, praktisk for Sebastian:)



Den hvite kassa under "bokkassa" er faktisk hjemmelagd, den ble lagd av min bestefar en gang i tiden. Opprinnelig var den trehvit, men jeg valgte å male den hvit. På veggen har jeg brukt et gammelt vindu som ramme. Denne fant jeg på en annonse på Finn.


Den "nyeste" trekassa jeg kjøpte har Sebastian fått til småbilene sine. Til og med den lille søte melkekrakken har fått en plass i lekekroken.

mandag 4. juni 2012

Gammel salttønne = badestamp til de minste:)



Denne gamle salttønna var også et av mine kjøp på årets bruktmarkedet på Kulmoen. Syns den var litt morsom, så kjøpte den for 150,- kr. Tønna ble brukt til salting av flesk før i tiden, nå tenkte jeg å bruke den som badestamp til barna, når finværet kommer tilbake:) 


Hele 12,- kr brukte jeg på denne utrolig søte melkekrakken. Jeg har ingen kuer, så den blir nok kun brukt til pynt i her i huset.


Og en gammel dynamittkasse og en sinkbøtte kommer alltid til nytte. Ihvertfall for den som har en slik stil! Jeg har opptil flere trekasser i ulike størrelser, som jeg bruker til blant annet blomsterkasse, leker og barnebøker.

lørdag 2. juni 2012

 

Årets bruktmarked på Kulmoen - endte med full bil!



Det var egentlig bare flaks at jeg fikk med meg at det var idag, årets bruktmarked på Kulmoen i Vormsund var. Bra var jo det, for jeg gjorde noen knallbra kupp!!! Jeg dro av sted med en relativ tom bil, kun to små jenter i baksetet, og kom tilbake med bilen full (og bilen vår er ganske stor, en 7-seter faktisk). Man blir litt smågira av å går rundt der, nesten som julaften faktisk. Bra jeg ikke hadde tømt hele kontoen før jeg dro! Blant annet fikk vi med oss en sinkbøtte, kommode, vaskevannsfat, en stamp, trekasse, kjøkkenvakt og en stor vase. Alt dette for under 600,- kr.


Den gamle vekta er noe jeg har sett etter lenge, og idag fant jeg den! Den fikk selvfølgelig en plass på skapet på kjøkkenet.




Denne gamle vasen (vet ikke helt hva den har blitt brukt til før, men syns den passer perfekt som både pynt og blomtervase) betalte jeg 50,- kr for.


Nå gleder jeg meg bare til å fortsette med dagens fangst.

fredag 1. juni 2012


Kjøkkenet - et av mine favorittrom!

Ikke fordi jeg elsker å lage mat, men fordi kjøkkenet er samlingspunktet i huset! Det er her jeg sitter og spiser alle måltider med min kjære familie. Det er på dette rommet kaffen som regel blir servert når det kommer noen innom. Og når gode venner og naboer er på besøk, og man nyter et glass vin eller to, er det rundt kjøkkenbordet de dype samtalene foregår.


Denne hylla flat jeg pladask for!! Jeg måtte bare ha den, og den passet perfekt på den ene kjøkkenveggen. Den er kjøpt på Confetti på Jessheim storsenter. I det gamle Norgesglasset har jeg satt noen gamle sølvskjeer som jeg har arvet etter min mormor. Det lille rivjernet på bildet nedenfor er kjøpt på nettbutikken; Lobelia. Veldig kjekk til å raspe bla. muskatnøtt.



Ved siden av hylla, har jeg hengt opp en ukesplanlegger. Helt fantastisk til planlegging av middag for hele uken. På denne måten slipper man å finne på middag fra dag til dag. Genialt for oss!

 

Veldig sant!!!